Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 18:00 – Εκπαιδεύοντας το μυαλό ενός Τριαθλητή (Νίκος Πόρτολας, PhD)

Ενας εξαιρετικός ψυχολόγος και γνώστης του Τριάθλου ο Δρ.Νίκος Πόρτολας ( B.Sc, M.Sc, Ph.D) θα είναι μαζί μας στο Σεμινάριο που απευθύνεται για Τριαθλητές το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Ιδρυμα Ευγενίδη (Λ.Συγγρού 387).

Ρωτήσαμε τον κ. Πόρτολα τί σημαίνει νοητική εκπαίδευση και τι είναι αυτό που θα προσφέρει το σεμινάριο στους Τριαθλητές που θα συμμετέχουν. Ο ίδιος πολύ καλός γνώστης του Τριάθλου μας δήλωσε σχετικά :

“Δεν μπορείς να χωρίσεις το μυαλό από το σώμα σ’ έναν αγώνα, ειδικά μεγάλων αποστάσεων. Κι ο κάθε αθλητής ξέρει ότι το μυαλό κοντρολάρει το σώμα.

Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος τη σημασία της ψυχολογικής προετοιμασίας ενός αθλητή σε αγωνίσματα αντοχής. Επίσης, θα ήταν ψεύτης αυτός που θα υποστήριζε ότι πριν έναν αγώνα δεν διακατέχεται από άγχος.

Στόχος αυτού του workshop είναι να επιδείξει απλούς, αλλά αποτελεσματικούς, τρόπους ώστε να προετοιμαστεί ψυχολογικά ο αθλητής, τόσο για τις καθημερινές προπονήσεις του, όσο και για την ημέρα του αγώνα και να μην επιτρέψει στο στρες να τον σαμποτάρει αλλά αντίθετα να το μετατρέψει σε χρήσιμη πηγή ενέργειας και δύναμης”.

Σεμινάριο για Τριαθλητές
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 (17:00 – 21:00)
Ίδρυμα Ευγενίδη, Λ.Συγγρού 387

Δρ. Νίκος Πόρτολας
Ψυχολόγος, B.Sc, M.Sc, Ph.D – Ψυχοθεραπευτής- Life Coach

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη Λακωνίας.

Μετά την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις φοίτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Στη συνέχεια υπηρέτησε, ως Αξιωματικός, σε πλοία και υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού. Εκπαιδεύτηκε σε πολλά αντικείμενα της δουλειάς του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Υποβρύχιες καταστροφές, εξουδετερώση εκρηκτικών μηχανισμών, αντιτρομοκρατία, συλλογή και ανάλυση πληροφοριών κλπ ).

Παράλληλα, σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια έλαβε το μεταπτυχιακό του στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» και στην «Οργάνωση, Οικονομία και Διοίκηση του Αθλητισμού». Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του, στο Πάντειο, στον τομέα της Κοινωνικής Ψυχολογίας.

Κατόπιν αιτήσεώς του, αποχώρησε από της τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού κι πλέον ασχολείται ενεργά, σαν Ψυχολόγος, με την ανθρωποπαρατήρηση και τη διερεύνηση της ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου και ιδιαίτερα των αθλητών. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε δεκάδες επιμορφωτικές ημερίδες, ενώ αρθογραφεί στον έντυπο κι ηλεκτρονικό τύπο.

Με τον αθλητισμό ήρθε σε πρώτη επαφή κατά την εφηβεία του. Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων υπήρξε μέλος της Ομάδας Κωπηλασίας και των 800 και 3.000 μέτρων. Στο «αθλητικό του peak» βρέθηκε κατά την εκπαίδευσή του στην Αμερική (BUD/SEAL Training) όπου βίωσε τι σημαίνει να ξεπερνάς κάθε σωματικό και πνευματικό όριο. Το ίδιο διάστημα απέκτησε την πιστοποίηση του Personal Trainer από το American Council on Exercise (ACE). Έλαβε μέρος στο 1ο του Τρίαθλο το 1992 στη Florida των Η.Π.Α.. Από τότε έχει λάβει μέρος σε διάφορους αγώνες, κυρίως δρόμων, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Όλη του η ζωή χαρακτηρίζεται από την αγάπη του για τον αθλητισμό και τη σωματική εκγύμναση, που αποτελεί καθημερινή ενασχόληση αλλά και αρωγό του, σε σημείο που όλοι οι γνωστοί και φίλοι του αναρωτιούνται γιατί δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά με αυτό.

Είναι συγγραφέας του «17 στιγμιότυπα ζωής».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ. 6909385067 , 6936696685

e-mail: nikos.portolas@gmail.com

fb: Nikos Portolas και/ή Portolas Nikos

Written by