Κατώγι Στροφιλιά : Χορηγοί στον 2ο Αγώνα Τριάθλου Σαρωνικού

Οι Πόρτες στο οινοποιείο της Αναβύσσου ανοίγουν το Σάββατο 25 Μαΐου, από τις 11.00 πμ και μέχρι τις 5.00 μμ.

Μαζί με τους φίλους της Στροφιλιάς θα καλωσορίσουμε και τους αθλητές και τους συνοδούς τους, που θα λάβουν μέρος στο «2ο Αγώνα Τριάθλου του Δήμου Σαρωνικού», τον οποίο υποστηρίζουμε ως χορηγοί (στους νικητές όλων των κατηγοριών θα δοθούν φιάλες κρασί). Σας περιμένουμε να δοκιμάσουμε κρασιά κάτω από τη δροσιά της πέργκολας.

Το οινοποιείο στην Ανάβυσσο αποτελεί το κέντρο παραγωγής των λευκών κρασιών της Στροφιλιάς. Είναι διακοσμημένο εσωτερικά και εξωτερικά με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, διαθέτει δεκάδες δεξαμενές, χώρους αποθήκευσης με τις κατάλληλες συνθήκες για το κρασί και ένα ανεξάρτητο χώρο υποδοχής επισκεπτών, στον οποίο πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές και άλλες εκδηλώσεις οινικού ενδιαφέροντος.

Πρόσβαση στο Οινοποιείο

Από παραλιακή Λεωφ. Σουνίου

Επί της παραλιακής λεωφόρου και ακολουθώντας κατεύθυνση προς Σούνιο (έχοντας περάσει Σαρωνίδα, Μαύρο Λιθάρι, Αγ.Νικόλαο) υπάρχει διασταύρωση με φωτεινό σηματοδότη και πινακίδα για το χωριό Ανάβυσσος προς τα αριστερά (χαρακτηριστικά στην διασταύρωση υπάρχει Super Market ΑΒ).

Ακολουθώντας την Λεωφ. Καραμανλή περνάμε μέσα από την Ανάβυσσο. Σε απόσταση περίπου 1km από το τέλος του χωριού, υπάρχει διασταύρωση με φωτεινό σηματοδότη και πινακίδα προς Κερατέα δεξιά (χαρακτηριστικά υπάρχει ακριβώς στην διασταύρωση μικρό εκκλησάκι δεξιά).

Ακολουθώντας τον δρόμο προς Κερατέα, σε περίπου 300μ υπάρχει διασταύρωση δεξιά με πινακίδα «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ». Στο σημείο αυτό υπάρχουν  κάποια ερείπια και ο δρόμος για λίγα μέτρα είναι άσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος. Μετά από 300 περίπου μέτρα στον χωματόδρομο, φαίνεται το οινοποιείο: μεγάλο κόκκινο κτίριο. (Δείτε τη διαδρομή αυτή στο Google Map)

Από Αττική οδό

Μετά το τέλος της Αττικής οδού και αφού περάσουμε το Μαρκόπουλο, ακολουθώντας τον δρόμο προς Λαύριο, υπάρχει διασταύρωση με φωτεινό σηματοδότη για Καλύβια – Λαγονήσι – Ανάβυσσο, όπου στρίβουμε δεξιά.

Ακολουθούμε συνεχώς πινακίδες για Ανάβυσσο. Περίπου 15 km μετά τα Καλύβια και 1km πριν την Ανάβυσσο, συναντάμε διασταύρωση για Κερατέα αριστερά με φωτεινό σηματοδότη, όπου η πινακίδα είναι μόνο ξενόγλωσση (χαρακτηριστικά υπάρχει ακριβώς στην διασταύρωσημικρό εκκλησάκι αριστερά). Στρίβουμε αριστερά όπου ο δρόμος μας φαίνεται να κατευθύνεται λοξά, ελαφρά προς τα πίσω.

Ακολουθώντας τον δρόμο προς Κερατέα, σε περίπου 300μ υπάρχει διασταύρωση δεξιά με πινακίδα «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ». Στο σημείο αυτό υπάρχουν  κάποια ερείπια και ο δρόμος για λίγα μέτρα είναι άσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος. Μετά από 300 περίπου μέτρα στον χωματόδρομο, φαίνεται το οινοποιείο: μεγάλο κόκκινο κτίριο. (Δείτε τη διαδρομή αυτή στο Google Map)

Τηλ. Οινοποιείου: 22910 41650-2

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message