Αποκλειστικό : Η ITU αναγνωρίζει και στηρίζει την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Αποκλειστικό TriathlonWorld.

Σε συνέχεια των τελευταίων διοικητικών εξελίξεων στο τρίαθλο το TriathlonWorld.gr διεξάγει δημοσιογραφική έρευνα για να ενημερώσει αξιόπιστα τους αναγνώστες του.

Έτσι, επικοινωνήσαμε με την Διεθνή Ομοσπονδία Τριάθλου (International Triathlon Union) υποβάλλοντας την ερώτηση ποια Ομοσπονδία αναγνωρίζουν στην Ελλάδα: την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου ή την Ελληνική Ομοσπονδία Πεντάθλου.

Σήμερα λάβαμε έγγραφη απάντηση από τον Διευθυντή Αθλητισμού της ITU ο οποίος μας ενημέρωσε  με απόλυτη σαφήνεια ότι η ITU συνεχίζει να αναγνωρίζει την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Σε συνέχεια του παραπάνω ενημερωθήκαμε ότι οι αθλητές που θέλουν να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες (π.χ. Βαλκανικούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα , Αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες) μπορούν να δηλωθούν διαμέσου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ.Γερόλυμπος

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπήρξε αναφορά προς το πρόσωπο του κ.Γερόλυμπου, τον οποίο η δική μας αίσθηση είναι ότι στηρίζουν και προσωπικά και στον οποίο μάλιστα κοινοποίησαν την απαντητική επιστολή.

Είναι ξεκάθαρο ότι καμία Διεθνής Ομοσπονδία δεν επιθυμεί να υποβαθμίζεται το άθλημα της  σε κάποια χώρα μέλος μέσω της υπαγωγής μίας εθνικής ομοσπονδίας σε κάποια άλλη.

Επίσης η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να μην καταστρατηγεί το αυτοδιοίκητό του κάθε αθλήματος καθώς και να μην κάνει πολιτικά παιχνίδια με στόχο τον έλεγχο της προεδρίας της ΕΟΕ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου έχοντας την ξεκάθαρη υποστήριξη τόσο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όσο και την Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου έχει κερδίσει την μάχη με την ΓΓΑ. Έτσι όπως και σε άλλα αθλήματα – π.χ. ποδόσφαιρο- η ΓΓΑ φαίνεται ότι παραβιάζει το διεθνές κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο του αθλητισμού.

 

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message