Κώστας Νακόπουλος: «Είμαι έτοιμος για μια ξεχωριστή εμπειρία στη Θεσσαλονίκη»

Ο Κώστας Νακόπουλος θα βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σάββατο (19/10), τιμώντας για πρώτη φορά τη διοργάνωση με την παρουσία του και προσδοκώντας να πρωταγωνιστήσει στον Δρόμο Υγείας 5.000 μ..

 

O 26χρονος πρωταθλητής των 800 μ. θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα 5.000 μ., όπως ακριβώς έκανε και χθες (Κυριακή 13/10) στον Spetses Mini Marathon, όπου μάλιστα αναδείχθηκε νικητής με χρόνο 14:33.

 

«Θα είναι η πρώτη φορά που τρέχω τα 5.000 μ. στη Θεσσαλονίκη. Το έκανα τα τρία τελευταία χρόνια στις Σπέτσες, καθώς και στον περσινό Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ενδεχομένως ο αγώνας του Σαββάτου να είναι ο τελευταίος μου για το 2013. Επιθυμία μου είναι να κάνω μια καλή κούρσα προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν και παράλληλα να βοηθήσω τη διοργάνωση», τόνισε ο πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων και συμπλήρωσε:

«Η συμμετοχή σ’ έναν νυχτερινό αγώνα θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Είμαι ανοιχτός σε νέες προκλήσεις και έτοιμος να ζήσω κάτι ξεχωριστό στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοβουλίες και ιδέες όπως αυτή, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για το τρέξιμο και για τον αθλητισμό γενικότερα. Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει έρθει πιο κοντά στο τρέξιμο, αλλά ακόμα βρισκόμαστε σε νεαρό στάδιο και υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Θα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που θα στείλουν τόσες χιλιάδες δρομείς, περνώντας μπροστά από τις καφετέριες της παραλίας της Θεσσαλονίκης, οι οποίες συνήθως αποτελούν το… δημοφιλέστερο σπορ για τους Έλληνες!».

 

Στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000 μ., μαζί με τον Κώστα Νακόπουλο, αναμένεται να βρεθούν πάνω από 7.000 άνθρωποι, αριθμός που ασφαλώς εντυπωσιάζει:

«Χαίρομαι που υπάρχει μαζική ανταπόκριση σε τέτοιες προσπάθειες. Η συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας θα δώσει την αφορμή για να ζήσουμε κάτι το διαφορετικό. Συνήθως ο πολύς κόσμος έχει ρόλο θεατή και βλέπει τους δρομείς να τρέχουν. Αυτή τη φορά, όμως, θα νιώσει όπως και εμείς. Θα γίνουν και οι ίδιοι πρωταγωνιστές σ’ έναν αγώνα, θα ζήσουν τα συναισθήματα του δρομέα. Αλλά και για εμάς τους αθλητές, θα είναι πολύ όμορφο που θα έχουμε όλο αυτό τον κόσμο πλάι και ανάμεσά μας».

 

Καταλήγοντας, ο 26χρονος πρωταθλητής απεύθυνε τις ευχαριστίες του σε όσους τον στηρίζουν: «Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Χρήστο Παπαχρήστο, και τη Nike, που με βοηθούν σε όλες μου τις ενέργειες».

 

Ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας 5.000 μ. πραγματοποιείται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message