Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 – 1o φεστιβάλ Ευ ζην

Το 1ο Φεστιβάλ Ευ Ζην οργανώνεται στo πλαίσιo της Παγκόσµιας Ηµέρας Επιζώντων Καρκίνου (Κυριακή, 2 Iουνίου, 2013) και κύριο µέληµα του είναι να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συµµετάσχουν διαδραστικά σε εκδηλώσεις που σχετίζονται µε την ποιότητα ζωής και να στείλει µέσα από την υπέρβαση των αθλητών το ενδυναµωτικό µήνυµα “Είµαι Νικητής” σε όσους εµπλέκονται µε τον καρκίνο. Το 100% των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί ισόποσα σε τρεις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στον τοµέα της υγείας και εµπνέουν µε το έργο και τη συνεισφορά τους: Γιατροί χωρίς Σύνορα, Σύλλογος Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. & Φλόγα (σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια).

Μέσα στις δράσεις συγκαταλέγονται:

– Αθλητικές δραστηριότητες. Είναι σχεδιασµένες για να µπορούν να λάβουν µέρος άτοµα µε κάθε είδους αθλητική ικανότητα. Οι συµµετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν µέρος στο τρέξιµο (5χλµ), το ποδήλατο (15χλµ) και στο  καγιάκ (open race 3 χλµ). Οι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν χωριστά στο κάθε άθληµα ή σε οποιοδήποτε πιθανό συνδυασµό αυτοί επιθυµούν.

– Ενδυναµωτικές οµιλίες γύρω από το ευ ζην: διατροφή, πρόληψη, θετική ψυχολογία, ιστορίες δύναµης και έµπνευσης.

– Σεµινάρια εναλλακτικών θεραπειών: οι επισκέπτες θα µπορούν να συμμετάσχουν  σε  βιωματικό  εργαστήρι   µουσικοθεραπείας,  yoga,  reiki, tai chi, ρεφλεξολογια, διαλογισμο  κτλ.

–          Μονάδα Κινητού Μαστογράφου

–          Παιχνίδια για τους µικρούς φίλους και όχι µόνο

–          Aθλητικές επιδείξεις

–          Party – Η βραδιά θα κλείσει µε την τελετή απονοµής και µε ένα πάρτυ µε live µουσική και επιδείξεις.

Λίγα λόγια για τις δράσεις μας

Οι Surfers4Life είναι µία οµάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραµα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µία θάλασσα για να ενδυναµώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εµπλέκονται µε τον καρκίνο. Η οµάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήµατα για τρείς ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και να συµµετέχει σε δράσεις προσφοράς και έµπνευσης (30ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σύτισης, ενδυναµωτικές οµιλίες για την σηµασία της συνεισφοράς, ΤedMed κτλ).

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message