Η Ελλάδα στην 28η θέση του Διάθλου,θα πάει με 4 χιονοδρόμους στο Παγκόσμιο

Η Ελλάδα στην 28η θέση του Διάθλου,

θα πάει με 4 χιονοδρόμους στο Παγκόσμιο

 

Εντυπωσίασαν οι Κυριαζής, Καραμίχας, Αγγέλης στο IBU Cup

 

 

Πολύ καλές ήταν οι εμφανίσεις των ελλήνων αθλητών του Διάθλου, στο IBU Cup 3 που έγινε στο Ομπερτίλιαχ της Αυστρίας. Οι Κλεάνθης Καραμίχας, Δημήτρης Κυριαζής και Απόστολος Αγγέλης, συνέχισαν να δείχνουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν και με τις επιδόσεις τους σταθεροποίησαν την χώρα μας στην 28η θέση της γενικής κατάταξης και πλέον τέσσερις αθλητές μας έχουν τα όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου Ανδρών και Γυναικών.

 

Ο Δημήτρης Κυριαζής ήταν η μεγάλη έκπληξη του θεσμού. Ο χιονοδρόμος του ΕΟΣ Βόλου έκανε ατομικό ρεκόρ με 19,7%, αλλά πάνω απ’ όλα πέτυχε τον μεγάλο του στόχο, την πρόκριση στο Παγκόσμιο Ανδρών. Στόχος που λίγους μήνες πριν ήταν πολύ μακρινός.

 

Ο Κλεάνθης Καραμίχας έκανε πολύ καλή εμφάνιση, βελτίωσε τα ποσοστά του και ξεπέρασε τις ατομικές του επιδόσεις στο θεσμό του IBU. Είχε μάλιστα και στα τρία αγωνίσματα επιδόσεις κάτω από το 20%, με το 16,7% στα 10 χλμ. σπριντ (17/12/14) ν’ αποτελεί την καλύτερη του. Η σκοποβολή του ήταν σχεδόν άριστη ενώ στα 20 χλμ. κέρδισε αθλητές με πολύ καλύτερες επιδόσεις (με 17/20 βολές και παίρνοντας την 91η θέση).

 

Ο Απόστολος Αγγέλης δεν ήταν πολύ συγκεντρωμένος στις βολές και έχασε πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να κάνει μια σπουδαία επίδοση αφού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο σκι. Το 17,3% ήταν η καλύτερη του επίδοση.

 

Με τις επιδόσεις αυτές η χώρα μας σταθεροποιήθηκε στην 28η θέση της γενικής κατάταξης και πλέον τέσσερις αθλητές έχουν τα όρια πρόκρισης για το επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών.

 

Το 2014 ολοκληρώνεται με τις καλύτερες λοιπόν προοπτικές για την Εθνική μας ομάδα του Διάθλου, με τις επιδόσεις των χιονοδρόμων μας να είναι οι καλύτερες που είχαμε ποτέ στο θεσμό των IBU Cups. Η ομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα να ξεκουραστεί για τις γιορτές και με το νέο έτος να ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, κάνοντας αρχή με τη συμμετοχή της στα IBU Cups 4 και 5, που θα ξεκινούν στις 9 Ιανουαρίου 2015.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message