2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην- Κυριακή, 1 Iουνίου, 2014

Το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην που διοργανώνεται την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων Καρκίνου στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά έχει σκοπό να συνεχίσει την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε πέρσι κατακτώντας τους εξής στόχους:

1. Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων, καταρρεύσεων και ασθενειών.

2. Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο, μέσα από τις υπερβάσεις των αθλητών , στην προσπάθειά τους να τερματίσουν στα αθλήματα που θα συμμετέχουν.

3. Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ μετά την κάλυψη του κόστους) σε 2 επιλεγμένες ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους το ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών) και στην ΠΕΣΠA (Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων)

Οι δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν αθλητικές δραστηριότητες που είναι σχεδιασμένες για να μπορούν να λάβουν μέρος άτομα με κάθε είδους αθλητική ικανότητα. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος χωριστά ή σε οποιοδήποτε πιθανό συνδυασμό αυτοί επιθυμούν στα εξής αγωνίσματα:

  • Τρέξιμο (5χλμ)
  • Ποδήλατο (15χλμ) και
  • Καγιάκ (open race 3 χλμ)

Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως:

  • Ενδυναμωτικές ομιλίες γύρω από το Ευ Ζην, τη Διατροφή, τη Πρόληψη, τη Θετική Ψυχολογία καθώς και ποικίλες Ιστορίες δύναμης και έμπνευσης.
  • Σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε μουσικοθεραπεία, Yoga, Reiki, Tai Chi, Ρεφλεξολογία, Διαλογισμό κλπ
  • Διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους
  • Αθλητικές επιδείξεις από επαγγελματίες σε Zumba, capoeira, Swing κλπ
  • Ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί με την οργάνωση ενός πάρτι με ζωντανή μουσική.

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ευ Ζην θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αντικαρκινικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Τα φάρμακα και το υλικό θα διατεθούν για την ενίσχυση καρκινοπαθών.

Παράλληλα θα μαγειρέψουν για καλό σκοπό την ημέρα του 2ου Φεστιβάλ Ευ Ζην και η ομάδα

δράσης Food4Good – τρώμε για καλό σκοπό! 30 Food Bloggers θα δημιουργήσουν με τις διαθέσιμε πρώτες ύλες, ευφάνταστες συνταγές με αγάπη και μεράκι πάντα με μοναδικό στόχο να ενισχύσουν την όλη προσπάθεια αλληλεγγύης του Φεστιβάλ.

Τα εισιτήρια για τα αγωνίσματα προπωλούνται μέσω viva.gr (http://www.viva.gr/tickets/festival/2oeu-zin-festival/), στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, στα Public, Τηλεφωνικά στο 11876, και στην ιστοσελίδα των Surfers4Life (www.surfers4life.gr).

Λίγα λόγια για τις δράσεις της ομάδας των Surfers4Life:

Οι Surfers4Life είναι μία ομάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραμα ενός καρκινοπαθή να

διασχίσει μία θάλασσα για να ενδυναμώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Η ομάδα διοργάνωσε με επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήματα για τρείς ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις συνεισφοράς και έμπνευσης όπως το 1ο Φεστιβάλ Ευ ζην που διοργανώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, η συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιος Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για τη ΜΚΟ «Κ.Ε.Φ.Ι.», τα μηνιαία μαγειρέματα για όσους έχουν ανάγκη σύτισης, οι ενδυναμωτικές ομιλίες για την σημασία της συνεισφοράς σε ΤedMed, Athens Bienalle κτλ).

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message