Helle Frederiksen (Δανία) : Αποκλειστική Συνέντευξη

Η Helle γεννήθηκε το 1981 στο Holstebro της Δανίας. Ξεκίνησε να κάνει κολύμβηση όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Στην ηλικία των 12 ετών έγινε μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης της χώρας της. Για 7 χρόνια ήταν μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης. Χρειάστηκαν 6 χρόνια μετά το τέλος της κολυμβητικής της καριέρας για να ξεκινήσει το Τρίαθλο. Σε αυτό το μεσοδιάστημα σπούδασε αθλητική επιστήμη στο πανεπιστήμιο και ταξίδεψε σε αρκετές χώρες. Το Τρίαθλο το ξεκίνησε το 2005.

Triathlon World: Καθώς οι αναγνώστες του περιοδικού μας λατρεύουν να διαβάζουν τα προπονητικά προγράμματα των elite αθλητών θα μπορούσατε να μας δώσετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας κατά την περίοδο του χτισίματος της αερόβιας βάσης σας;

Helle Frederiksen: Μία τυπική εβδομάδα για εμένα είναι αρκετά γεμάτη με δραστηριότητες. Για να παραμείνει κάποιος στην κορυφή του αθλήματος πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο στη προπόνηση. Μία τυπική προπονητική εβδομάδα αποτελείται από 25 ώρες προπόνησης, κατανεμημένες στα τρία αθλήματα. Ενώ όταν έχω αγώνα οι ώρες προπόνησης γίνονται 15. Στην φάση χτισίματος της αερόβιας βάσης έχουμε την εξής κατανομή:

  • Πέντε (5) φορές κολύμβηση από 4 έως 6 χιλιόμετρα σε κάθε προπόνηση. Μία προπόνηση από αυτές είναι αφιερωμένη στην προσαρμογή στο ανοιχτό νερό. Οι υπόλοιπες προπονήσεις είναι αφιερωμένες στην τεχνική, την αντοχή και την ταχύτητα.
  • Ποδηλατώ 4-5 φορές την εβδομάδα με μία από αυτές τις προπονήσεις να είναι περισσότερες από 3 ώρες. Οι υπόλοιπες προπονήσεις είναι πολύ «εξιδεικευμένες» και περιλαμβάνουν αναβάσεις, interval προπόνηση και σπριντ. Η κατανομή τους εξαρτάται από τον επερχόμενο αγώνα και τον τομέα που νοιώθω ότι πρέπει να βελτιωθώ.
  • Μία καλή δρομική εβδομάδα περιλαμβάνει 5-6 προπονήσεις τρεξίματος με 3 προπονήσεις να είναι «εξιδεικευμένες», π.χ. interval προπόνηση, fartlek, προπόνηση σε συγκεκριμένο ρυθμό. Η μεγάλη μου προπόνηση είναι περισσότερο από 1 ώρα και 15 λεπτά. Κάνω ένα ή δύο brick για να έχω την αίσθηση του τρεξίματος μετά το ποδήλατο. 1-2 προπονήσεις είναι με εύκολο τέμπο. Ενώ οι σημαντικές προπονήσεις είναι διάρκειας 40-60 λεπτών.
  • Κάνω 1 με 2 μασάζ κάθε εβδομάδα
  • 1 ιατρικό τεστ (physio/ osteo test)
  • Πάρα πολύ συχνά υπάρχουν υποχρεώσεις απέναντι στους χορηγούς μου και πολύ διοικητική εργασία και έτσι συμπληρώνεται όλος ο χρόνος μου.

Triathlon World: Πώς είναι μία τυπική ημέρα σας;

Helle FrederiksenΑς πάρουμε ως παράδειγμα την Τετάρτη η οποία είναι η πιο δύσκολη μέρα μου. Ξυπνάω στις 6:45 και τρώω ένα καλό πρωινό καθώς ακολουθεί μία «μεγάλη» μέρα.

Υστερα πηγαίνουμε στη τοπική λίμνη ώστε να κάνουμε μία προπόνηση στο ανοιχτό νερό. Αυτή η προπόνηση είναι μεγάλης έντασης και ξεκινάει στις 8. Την κάνω με τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής ομάδας της χώρας μου. Υστερα γυρνάω γρήγορα σπίτι για να τσιμπήσω κάτι και να ετοιμαστώ για μία προπόνηση ποδηλασίας, η οποία ξεκινάει στις 10:15 περίπου. Είναι μια προπόνηση με γκρουπ και με βοηθάει πάρα πολύ καθώς αποκτάω εμπειρία στο να ποδηλατώ μέσα σε ένα γκρουπ.

Καθώς τις περισσότερες φορές κάνω προπόνηση με άντρες μου δίνει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν πιέζουν πολύ και μπορώ να μένω μαζί τους. Κατ’ ευθείαν μετά το ποδήλατο θα τρέξω για περίπου 40-50 λεπτά. Ανάλογα με την εβδομάδα αυτή η προπόνηση θα έχει και συγκεκριμένο τέμπο. Οταν τελειώσω την προπόνηση τρώω και μάλιστα τρώω πολύ.

Κάνοντας προπόνηση σε υψηλή επίπεδο είναι απαραίτητο να εφοδιάσεις το σώμα σου με τις απαραίτητες θερμίδες και ακόμα περισσότερες από αυτές που έχεις δαπανήσει κατά την διάρκεια της προπόνησης. Εχοντας κάνει μεταπτυχιακό πάνω στην διατροφή μπορώ να γνωρίζω επ’ ακριβώς τί χρειάζομαι για να μεγιστοποιήσω την απόδοσή μου και να εξασφαλίσω ότι θα είμαι έτοιμη για την επόμενη προπονητική ημέρα σε λιγότερες από 24 ώρες. Αφού αναπληρώσω την χαμένη ενέργεια και αναλάβω πλήρω τότε κάνω ένα μαζαζ στο σπίτι (αυτό είναι το πλεονέκτημα να έχεις πολυτάλαντο σύντροφο) ή μέσω της Ομοσπονδίας της χώρας μας. Αυτό είναι σημαντικό τόσο για την ανάρρωση όσο και την πρόληψη των τραυματισμών. Είναι και ένας καλός τρόπος να χαλαρώσεις, εάν φυσικά ο μασέρ είναι γενναιόδωρος, διαφορετικά το μασάζ πονάει πολύ.  Στο τέλος της ημέρας επιστρέφω σπίτι για περισσότερο φαγητό, χαλάρωση, διεκπεραίωση της διοικητικής/ γραφικής εργασίας και στο τέλος ύπνο.

Triathlon World: Η Δανία έχει παρουσιάσει στο παρελθόν πολλούς σπουδαίους τριαθλητές όπως η Susanne Nielsen, ο Rasmus Henning. Ποιό είναι το μυστικό επιτυχίας; Τί είδους υποστήριξη έχουν οι Δανοί αθλητές και είναι τόσο επιτυχημένοι;

Helle Frederiksen: Η Δανία έχει να επιδείξει εξαιρετικούς Τριαθλητές, ιδίως εάν αναλογιστεί κανείς ότι είμαστε μία μικρή χώρα, συγκρινόμενη με την Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, την Γαλλία, την Γερμανία και όλες τις δυνατές στο Τρίαθλο χώρες.

Οι επιχορηγήσεις που λαμβάνει η Ομοσπονδία μας δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες επιχορηγήσεις που λαμβάνουν οι ομοσπονδίες της Μεγάλης Βρεττανίας ή της Αυστραλίας και τότε αυτό κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι έχουμε τόσες πολλές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο. Δεν είμαι σίγουρη εάν υπάρχει κάποιο μυστικό, γενικά η Δανία είναι δυνατή στον ααθλητισμό.

Στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που έλαβε χώρα στην Σαγκάη η Jeanette Ottesen στα 100 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο η Lotte Friis το χρυσό μετάλλιο στα 1500 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης και το αργυρό στα 800 μέτρα.

Οι ποδηλάτες μας είναι πάντοτε παρόντες στον Γύρο της Γαλλίας, π.χ. ο Lars Bak της HTC Highroad και ο Nikki Soerensen της Team Saxo Bank (Ομάδα από την Δανία). Συνεπώς θα έλεγα ότι στην Δανία έχουμε ταλαντούχους αθλητές.

Οι elite τριαθλητές είναι τυχεροί να έχουν τον Michael Krueger ως διευθυντή και επικεφαλής προπονητή. Η δουλειά του Michael είναι εξαιρετική και είναι αυτός που καθοδήγησε με μαεστρία τον Rasmus Henning στις μεγάλες επιτυχίες του. Ο Michael έχει την ευθύνη λειτουργίας ενός αθλητικού κέντρου το οποίο είναι η βάση πολλών αθλητών καθώς είναι και χώρος κοινωνικής συναναστροφής των αθλητών. Εκεί έχουμε ότι χρειαζόμαστε, δηλαδή διαδρόμους τρεξίματος, αίθουσα γυμναστικής, υπηρεσίες μασάζ, κουζίνα, τηλεόραση, μεγάλη οθόνη για τις προπονήσεις που κάνουμε εκεί όταν ο καιρός δεν είναι καλός, αποδυτήρια, σέρβις ποδηλάτων κ.λπ. Ο Michael έχει δημιουργήσει αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον για όλη την ομάδα και νομίζω ότι εάν σε κάποιον πρέπει να χρεωθεί η επιτυχία των εθνικών ομάδων της Δανίας τότε πρέπει να είναι σ’ αυτόν.

Είμαι λίγο  ανήσυχη σχετικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων καθώς δεν έχουμε ένα αξιόλογο πρόγραμμα για νέους αθλητές ώστε αυτοί να αναπτύσσονται και να βελτιώνουν τις γνώσεις τους σχετικά με το άθλημα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που όταν έχω διαθέσιμο χρόνο θα θελήσω να αχοληθώ ώστε να εξασφαλίσω ότι η νεολαία μας θα ασχοληθεί με αυτό το σπουδαίο άθλημα. Η καριέρα μου δεν θα διαρκέσει για πάντα και χρειάζεται να διατηρήσουμε αυτή την φήμη, ότι δηλαδή η Δανία είναι μία σημαντική χώρα στο Τρίαθλο.

Triathlon World: Ποιός είναι ο προπονητής σας/ προπονητική σας ομάδα και ποια είναι η προπονητική του φιλοσοφία ;

Helle Frederiksen: Oπως ανέφερα και παραπάνω ο Michael Krueger είναι ο προπονητής μου τα τελευταία 5 χρόνια. Είναι επίσης ο προπονητής του Dirk Bockel, του Jordan Rapp και μέχρι και πρόσφατα του Rasmus Henning. Είναι ένας εκπληκτικός προπονητής αλλά επίσης πολύ σκληρός. Ο ίδιος ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικός αθλητής και έτσι μπορεί να είναι δίπλα μου σε όλες τις προπονήσεις. Είναι της παλιάς σχολής σε θέματα σκληρότητας. Πιστεύει έντονα ότι εάν ένας αθλητής μπορεί να ανταπεξέλθει στα προπονητικά φορτία τότε η προπόνηση αποδίδει.

Εχουμε μία εξαιρετική συνεργασία η οποία όλο και βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου καθώς γνωριζόμαστε καλύτερα. Τον εμπιστεύομαι και με εμπιστεύεται. Ξέρει ότι θα πω αυτό που σκέφτομαι όταν θεωρώ ότι κάτι δεν πάει όπως θα έπρεπε. Ο προπονητής δεν είναι εκείνος που κάνει μόνο τον σχεδιασμό της προπόνησης αλλά και εκείνος που σου εξηγεί τους λόγους για τον οποίο κάνεις την κάθε προπόνηση καθώς ακούει τους προβληματισμούς σου. Αναγκαστικά γίνεται ένα σημαντικό μέρος της ζωής σου.

Triathlon World: Πιστεύετε ότι ένας προπονητής Τριάθλου είναι αρκετός ή απαιτείται ένας προπονητής για κάθε άθλημα;

Helle Frederiksen: Πιστεύω ότι κάθε αθλητής χρειάζεται έναν προπονητή, κανένας δεν πρέπει να προπονείται μόνος του. Μόνος σου δεν μπορείς να δεις τα πράγματα που μπορεί να δει ένας προπονητής ή ένας μέντορας. Πρέπει πάντοτε να υπάρχει ένας επικεφαλής προπονητής, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την δομή και τον σχεδιασμό της προπόνησης. Αυτός ο προπονητής θα δοκιμάσει να βάλει και τα τρία αγωνίσματα μαζί.

Εάν ένας αθλητής έχει έναν προπονητή στην κολύμβηση, στην ποδηλασία και το τρέξιμο υπάρχει ρίσκο ότι η προπόνηση δεν θα έχει σχεδιαστεί σωστά ώστε να λαμβάνει υπ’ όψιν τα προηγούμενα αθλήματα. Φυσικά είναι χρήσιμο να έχεις μία ομάδων ανθρώπων που βοηθούν ή είναι μέντορες αρκεί να μην υπησέρχονται στα προπονητικά σχέδια του επικεφαλής προπονητή ή της προπονητικής του φιλοσοφίας.

Παρότι ο Michael Krueger είναι ο προπονητής μου, ο συνεργάτης μου στην εταιρεία μου, ο Ben Powell είναι πολύ σημαντικός αναφορικά με την υποστήριξη που έχω από μία ομάδα ανθρώπων. Πολύ συχνά μπορεί να εντοπίσει ζητήματα τα οποία εγώ ή ο Michael δεν μπορούμε να εντοπίσουμε και ταυτόχρονα με βοηθάει να ξεπεράσω προβλήματα και εμπόδια και είναι σαφές ότι τον θεωρώ μέρος της προπονητικής μου ομάδας. Δύο έμπειρα προπονητικά μυαλά μαζί με εμένα δημιουργούν μία ιδανική ομάδα. Το να έχεις προπονητές οι οποίοι μπορούν να σου διορθώσουν την τεχνική είναι πολύ χρήσιμο αρκεί να είναι εναρμοσμένοι και να μην δημιουργούν προβλήματα στην προπόνησή σου.

Triathlon World: Ποιοί είναι οι στόχοι σου για το το 2011; Ποιά είναι τα πλάνα σου για το 2012;

Helle Frederiksen: Για το 2011 στόχος μου είναι να έχω σταθερά αποτελέσματα. Πρόσφατα έκανα θεραπεία από μία μόλυνση η οποία με ανάγκασε να πάω πίσω αγωνιστικά. Αυτό είχε αρνητική επίδραση τόσο στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα που συμμετείχα όσο και στο παγκόσμιο κύπελλο του Εντμοντον.

Σταδιακά επενέρχομαι, βελτιώνοντας τα επίπεδα της φυσικής μου κατάστασης και επανερχόμενη εκεί που ήμουν και θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να παράγω σταθερά αγωνιστικά αποτελέσματα και να μπορώ να κερδίσω μερικούς πόντους στην Ολυμπιακή κατάταξη και να εξασφαλίσω έτσι την παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Το 2011 είναι μία σαιζόν όπου απλά μαζεύω πόντους για να ανέβω θέσεις στην ολυμπιακή κατάταξη. Δεν κυνηγώ το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011.

Το 2012 είναι Ολυμπιακή χρονιά. Εάν θα επιλεγώ ή όχι θα το γνωρίζω σίγουρα τον Μάιο του 2012. Ομως δεν θέλω να πάω στο Λονδίνο απλά για την συμμετοχή. Φυσικά και είναι τιμή να εκπροσωπείς την χώρα σου και να είσαι στην γραμμή εκκίνησης. Δεν θέλω όμως να είμαι μία αθλήτρια που απλά θα έχει συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να είμαι αθλήτρια η οποία θα έχει κάνει ό,τι είναι εφικτό για να κερδίσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Στο τέλος της χρονιάς θα καθήσουμε με την προπονητική ομάδα υποστήριξης που έχω ώστε να σχεδιάσουμε το πως μπορούμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσία στο Λονδίνο.

Οι νικητές στο Τρίαθλο το 2000 στο Σίδνευ δεν συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα φαβορί. Εάν τελικά καταφέρω να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ξέρω ότι δεν θα συγκαταλέγομαι ανάμεσα στα φαβορί όμως πιστεύω ότι μπορώ να έχω αξιώσεις για ένα μετάλλιο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό είναι μη ρεαλιστικό όμως αυτό με πεισμώνει ακόμα περισσότερο ώστε να αποδείξω ότι κάνουν λάθος. Παρότι το 2012 θα είναι αφιερωμένο για να προκριθώ για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 θα τρέξω τους αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος καθώς και μερικούς αγώνες του Γαλλικού Grand Prix ώστε να εξασφαλίσω ότι δεν θα «καώ νοητικά» σκεπτόμενη συνεχώς του Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σημαντικό να έχω και άλλους στόχους.

Triathlon World: Μπορείς να μερικές συμβουλές για τους ερασιτέχνες αθλητές, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να γίνουν πιο γρήγοροι τριαθλητές ;

Helle Frederiksen: Να προπονούνται εξιδεικευμένα. Οχι απλά να προπονούνται. Επιλέξτε τους στόχους σας και ύστερα σχεδιάστε ένα πλάνο το οποίο θα σας πάει στους αγώνες στόχους όσο το δυνατό πιο έτοιμους. Σχεδιάστε την προπόνησή σας ώστε να εστιάσετε στα αδύνατά σας σημεία ενώ διατηρείτε τα δυνατά σας σημεία. Θα παρατηρήσετε τότε ότι οι χρόνοι και η αυτοπεποίθησή σας θα αυξηθεί πάρα πολύ εντυπωσιακά. Μην διστάσετε να κάνετε κάτι διαφορετικό.

Ενας καλός αθλητής δεν είναι αυτός που είναι ψηλά στην λίστα των αποτελεσμάτων αλλά επίσης αυτός που αναζητεί νέες μεθόδους προπόνησης και προσαρμόζει την προπόνησή του για αγώνες τριάθλου και όχι για κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο ως ανεξάρτητα αθλήματα. Μην περιορίζεστε στις δικές σας γνώσεις. Αναζητήστε βοήθεια από αυτούς που θέλουν και μπορούν να σας την προσφέρουν.

Triathlon World: Τί κάνετε αναφορικά με την ανάρρωση σας/ ανάκαμψη ανάμεσα στις προπονήσεις;

Helle Frederiksen: Η ανάρρωση (recovery) είναι πολύ σημαντική για την δική μου προετοιμασία. Συνεχώς μαθαίνω για το άθλημα καθώς είμαι επαγγελματίας μόνο 3 χρόνια. Μαθαίνω νέα πράγματα για το σώμα μου κάθε μέρα. Δυστυχώς έχω υποστεί ορισμένους σοβαρούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Παρότι έχω υποφέρει σωματικά από αυτούς τους τραυματισμούς, καθώς έχουν προέλεθει από ατυχήματα, έχω γίνει νοητικά πιο σοφή και πιο έξυπνη σχετικά  με την διαδικασία ανάρρωσης. Είμαι πλέον πολύ προσεκτική όσον αφορά το να πιέσω το σώμα μου οριακά. Λαμβάνω μικρά ρίσκα και εάν νοιώσω οποιαδήποτε μικρή ενόχληση θα την αντιμετωπίσω άμεσα. Είναι πολύ σημαντικό κάποιος να μπορεί να ακούει τα μηνύματα που του στέλνει το σώμα του. Το σώμα μας είναι ένα πολύ σύνθετο μηχάνημα και θα μας στείλει μηνύματα όταν θα  έχει φτάσει στα οριά του. Ερευνα πάνω στο ανθρώπινο σώμα – στην ανθρώπινη ανατομία – καθώς και βιβλία αθλητικής επιστήμης μας βοηθούν να καταννοήσουμε τους τρόπους λειτουργίας του σώματός μας.

TriathlonWorld: Το γεγονός ότι έχετε σπουδάσει αθλητική επιστήμη σας έχει βοηθήσει πολύ στην αθλητική σας καρίερα στο επαγγελματικό τρίαθλο; Εάν ναι με ποιο τρόπο;

HelleFrederiksen:To γεγονός ότι έχω σπουδάσει αθλητική επιστήμη με έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Πολλοί αθλητές δεν γνωρίζουν αρκετά ζητήματα που αφορούν το σώμα τους και το άθλημα ώστε να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα. Μερικοί αθλητές απλά ακολουθούν ένα πρόγραμμα χωρίς να ρωτούν τίποτα και έτσι όταν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά όπως θα έπρεπε δεν γνωρίζουν πως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Εξ’ αιτίας των σπουδών μου έχω πολύ καλή καταννόηση της λειτουργίας του σώματός μου, πως να έχω τον βέλτιστο συνδυασμό των τριών αθλημάτων και  ποιές προπονητικές μεθόδους να επιλέξω.

Επίσης έχοντας μεταπτυχιακές σπουδές στην διατροφή καταννοώ τι θρεπτικά συστατικά χρειάζεται το σώμα μου για να αναρρώσει.

Triathlon World: Με ποιό τρόπο μετράτε την πρόοδο της προπόνησής σας;

Helle Frederiksen: Εχω πρόσβαση στα προπονητικά μου προγράμματα των τελευταίων πέντε χρόνων και έτσι είναι εύκολο για εμένα να παρακολουθώ την πρόοδό μου. Τα αποτελέσματά μου από τους αγώνες είναΙ επίσης ένας καλός τρόπος να παρακολουθώ τους ανεξάρτητους χρόνους των αθλημάτων και κυρίως την στεθερότητά μου στην συνολική μου επίδοση συγκρίνοντας την επίδοσή μου με τις επιδόσεις των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα. Υστερα από κάθε αγώνα κάνω σχετική ανάλυση και πιο συγκεκριμένα προσπαθώ να απομονώσω τα σημεία στα οποία ένοιωθα πολύ δυνατή, τί πήγε λάθος κ.λπ.

Triathlon World: Μπορεί ένα γυναικείο σώμα να απορροφήσει τα προπονητικά φορτία που μπορεί να δεχτεί ένα αντρικό σώμα ή πιστεύετε ότι οι γυναίκες πρέπει να προπονούνται λιγότερο και με λιγότερη ένταση;

Helle Frederiksen: Ναι πιστεύω ότι το γυναικείο σώμα μπορεί να «απορροφήσει» τα ίδια προπονητικά φορτία που μπορεί να «απορροφήσει» και το αντρικό σώμα όμως δεν μπορεί να παράγει τα ίδια αποτελέσματα. Ολα εξαρτώνται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλητή/ αθλήτριας και κατά πόσο μπορεί να αντέξει ένα μεγάλο προπονητικό φορτίο. Προσωπικά δεν προπονούμαι τόσο πολύ όσο μερικές άλλες αθλήτριες  αλλά αυτό έχει να κάνει με τον τύπο του σώματός μου.

Οπως ανάφερα και παραπάνω κάνω σχεδόν όλη την προπόνησή μου προπονούμενη με άντρες. Θα κάνω τον ίδιο όγκο προπόνησης, κάνοντας τις ίδιες προπονήσεις αλλά όπως είναι λογικό σε χαμηλότερες ταχύτητες. Εάν βάλεις τον καλύτερο τριαθλητή στον κόσμο και την καλύτερη τριαθλήτρια να προπονούνται μαζί θα παρατηρήσεις ότι θα κολυμπήσουν, ποδηλατήσουν και θα τρέξουν μαζί και θα υπάρχει σημαντική διαφορά στα κομμάτια ταχύτητας και δύναμης. Και πάλι οι διαφορές δεν θα είναι τεράστιες παρά μόνο στο τρέξιμο.

Triathlon World: Εχουμε επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας και θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να διευκρινήσετε ποιά είναι η φιλοσοφία σας αναφορικά με την προπονητικό σύστημα που έχετε δημιουργήσει.

Helle Frederiksen: Εχω δημιουργήσει μία εταιρεία παροχής προπονητικών υπηρεσιών για να ενισχύσω τις προπονητικές εναλλακτικές λύσεις που έχουν οι ερασιτέχνες, όλων των ηλικιών και επιπέδων. Οπως μπορείτε να καταλάβετε είμαι πολύ παθιασμένη με την ανάπτυξη του αθλήματός μας. Καταννοώ ότι υπάρχει έλλειψη διαθέσιμων πόρων σε όλες τις χώρες.

Η φιλοσοφία των εταιρειών μας είναι υψηλή ποιότητα, πολύ μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες και σε κάθε πελάτη. Γνωρίζω τί ακριβώς θέλει ένας αθλητής από έναν προπονητή ώστε να πιάσει τα καλύτερα επίπεδα απόδοσής του. Αυτό το είδος προπονητικής δεν είναι εύκολα διαθέσιμο για τους περισσότερους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο η εταιρεία μου υπάρχει.

Είναι εύκολα διαθέσιμη, διαθέσιμη σε όλους τους αθλητές διαμέσου του διαδικτύου και παρέχουμε έναν προπονητή ο οποίος είναι παθιασμένος με την πρόοδο και επιτυχία του κάθε αθλητή. Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα μαςwww.httriathlon.com ή επικοινωνώντας μαζί μας στο enquiries@httriathlon.com. Καθώς δεν θα μπορώ να αγωνίζομαι για πάντα ως αθλήτρια ευελπιστώ ότι μία μέρα θα λάβω αναγνώριση ως προπονήτρια όσο και ως αθλήτρια. Για τηνώρα δίνω προτεραιότητα στην αθλητική μου καριέρα. Φυσικά με τον συνεργάτη μου σχεδιάζουμε το κάθε προπονητικό πρόγραμμα όμως δεν είμαι ενεργή προπονήτρια. Είμαι απλά το «αφεντικό» της εταιρείας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε να πληροφορήσω τους αναγνώστες σας για θέματα που αφορούν την καριέρα μου ως αθλήτρια.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message