Γλαύκος, Τρίαθλο Καρύστου 2013.

Για πρώτη φορά στην Κάρυστο, στις 29 & 30 Ιουνίου, αγώνας τριάθλου με την ονομασία «Γλαύκος» και τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών από όλο τον κόσμο

Χάρη στη δέσμευση της οργανωτικής επιτροπής, ο «Γλαύκος» φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως γιορτή όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά ταυτόχρονα του εθελοντισμού και του πολιτισμού.

Αθήνα-Κάρυστος, 27 Ιουνίου, 2013 – Η οργανωτική επιτροπή του τριαθλητικού αγώνα «Γλαύκος», ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 1ου Τριάθλου, το οποίο πραγματοποιείται στην Κάρυστο στις 29 & 30 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καρύστου, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και με την υποστήριξη, ως μεγάλου χορηγού, της Enel Green Power Hellas.

Ο αγώνας -ο οποίος φέρει το όνομα του Καρυστινού Ολυμπιονίκη του 520 π.Χ.- περιλαμβάνει υπέροχες παραθαλάσσιες διαδρομές στην πόλη της Καρύστου με δύο αποστάσεις ενηλίκων: σπριντ, 750 μ. κολύμπι, 20 χλμ. ποδήλατο, 5 χλμ. τρέξιμο και Ολυμπιακή 1.500 μ, 40 χλμ. και 10 χλμ. αντίστοιχα και μία παιδική, για τα παιδιά ηλικίας 7-17 ετών, ανάλογη των δυνατοτήτών τους.

Ήδη, συμμετοχή έχουν δηλώσει πολύ γνωστοί αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σημαντικός αριθμός κόσμου, που ασχολείται ερασιτεχνικά με τα τρία αθλήματα –τρέξιμο, κολύμβηση, ποδηλασία- κι επιθυμεί να δοκιμάσει τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το Τρίαθλο «Γλαύκος» στο πλαίσιο μιας νέας, αλλά φιλόδοξης διοργάνωσης.

Με αφορμή τη διοργάνωση αγώνα τριάθλου για πρώτη φορά στην πόλη της Καρύστου, ο Δήμαρχος Καρύστου, κος Ν. Μανώλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ως Δήμος Καρύστου, στηρίζουμε πραγματικά με πολλή μεγάλη χαρά το Τρίαθλο «Γλαύκος», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στην πόλη μας. Κύριος στόχος μας είναι όχι μόνο να καθιερωθεί ως ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση του αθλητισμού στην περιφέρεια, αλλά ταυτόχρονα να φέρει σε επαφή συμμετέχοντες, αθλητές κι επισκέπτες με την Κάρυστο και τις άγνωστες ομορφιές της».

Πιο συγκεκριμένα, ο τριαθλητικός αγώνας «Γλαύκος» θα ανοίξει το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου, στις 18.30, με τα παιδιά ηλικίας από 7 έως 17 χρονών, τα οποία θα συμμετάσχουν δωρεάν, έχοντας την ευκαιρία να συναγωνισθούν ως εξής:

7-12 ετών: 50μ. κολύμπι, 1χλμ. ποδήλατο, 250μ. τρέξιμο

13-17 ετών: 100μ. κολύμπι, 2χλμ. ποδήλατο, 500μ. τρέξιμο

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Γλαύκου, Κυριακή 30 Ιουνίου, οι ενήλικοι θα ξεκινήσουν στις 10.30 το δικό τους αγώνα, επιλέγοντας μία από τις παρακάτω αποστάσεις και αγωνιζόμενοι είτε μεμονωμένα είτε ως μέλη ομάδας σκυταλοδρομίας:

Sprint (750μ. κολύμπι, 20χλμ. ποδήλατο, 5χλμ. τρέξιμο)

&

Olympic (1.500μ. κολύμπι, 40χλμ. ποδήλατο, 10χλμ. τρέξιμο),

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όσοι ενδιαφερόμενοι δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στο καθαρά αθλητικό μέρος του αγώνα μπορούν να πάρουν μέρος ως εθελοντές στη διοργάνωση και ήδη συμμετοχή στο «Γλαύκο» έχουν δηλώσει πολυάριθμοι εθελοντές, τοπικές επιχειρήσεις και σύλλογοι της περιοχής, η συμβολή των οποίων κρίνεται πολύτιμη για την ομαλή ροή του αγώνα. Επιπλέον, όσοι επισκέπτες επιλέξουν να βρεθούν στην Κάρυστο το

Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου, ως θεατές του αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παράλληλες εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν μέρος σε διάφορα σημεία της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής στο «Γλαύκο», μπορείτε να βρείτε στο www.glafkos.org

Σχετικά με την Enel Green Power

Η Enel Green Power είναι εταιρεία του Ομίλου Enel απόλυτα προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Το 2012 η εταιρεία παρήγαγε 22.5 δισ. kWh ηλεκτρικής ενέργειας από νερό, ήλιο, άνεμο και γεωθερμία, που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 10 εκατομμυρίων νοικοκυριών και συμβάλλουν στη μείωση 18 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CΟ2. Η Εnel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης χάρη σε ένα πολύ καλά ισορροπημένο ενεργειακό μίγμα, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές τεχνολογίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η εγκατεστημένη ισχύς της Εταιρείας ανέρχεται σε περισσότερα από 8.000 MW, τα οποία προέρχονται από ένα μίγμα πηγών που περιλαμβάνει αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς επίσης γεωθερμία και βιομάζα. Η Enel Green Power έχει υπό λειτουργία περισσότερα από 700 έργα σε 16 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής – Βόρειας και Νότιας.

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message