Χειμερινός Κολυμβητικός Διάπλους του κόλπου της Βουλιαγμένης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece θα διοργανώσει για 11η συνεχή χρονιά, τονΧειμερινό Κολυμβητικό Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης.

Δελτίο Τύπου των Διοργανωτών. Σκοπός της νέας συνεργασίας είναι η οργανωτική και ποιοτική αναβάθμιση του event, προκειμένου να αποτελέσει πόλο έλξης περισσοτέρων συμμετεχόντων διαφόρων ηλικιών και δυνατοτήτων, που θέλουν να χαρούν τη συμμετοχή αλλά και να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους σε μια από τις διαφορετικές κολυμβητικές αποστάσεις της διοργάνωσης.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00πμ

Αποστάσεις-Διαδρομές: 1.000 μέτρα (μικρή απόσταση)

2.500 μέτρα (μεσαία απόσταση)

5.000 μέτρα (μεγάλη απόσταση) – 2 στροφές των 2.500 μέτρων

Αγώνας για παιδιά από 06-14 ετών 

Όλες οι αποστάσεις και οι διαδρομές θα μετρηθούν με ακρίβεια με προϊόντα της Garmin και θα είναι σύντομα διαθέσιμες στους αθλητές μέσω της εφαρμογής του Garmin Connect, την δωρεάν On line κοινότητα της Garmin.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής για την μικρή, μεσαία και μεγάλη απόσταση έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα απαιτείται ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους. Οι κάτω των 18 ετών έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη μικρή απόσταση των 1000 μέτρων.

 

Κατηγορίες: 16-30 ετών

30-45 ετών

45-60 ετών

60 +

                       Κατηγορία Wetsuit (για όσους χρησιμοποιήσουν στολή κολύμβησης)

 

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλες τις κατηγορίες και αποστάσεις της ημέρας.  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τοποθετήσουν το chip χρονομέτρησης στο πόδι στον δεξιό ή αριστερό αστράγαλο και οφείλουν να το επιστρέψουν αφού ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

 

Υγειονομική κάλυψη: Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να προβούν σε ιατρικές εξετάσεις πριν τον αγώνα.

 

Ναυαγοσώστες: Την Ναυαγοσωστική κάλυψη της διοργάνωσης θα αναλάβει η έμπειρη και εγγυημένη ομάδα της LIFEGUARD HELLAS www.lifeguardhellas.gr Κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ικανός αριθμός από ναυαγοσώστες στη διαδρομή της κολύμβησης σε πλωτά ή άλλα μέσα προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια αν αυτό

απαιτηθεί. Σε περίπτωση που αισθανθείτε αδιαθεσία ή για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να συνεχίσετε κουνήστε τα χέρια σας πάνω κάτω ή κατευθυνθείτε προς το πλησιέστερο πλωτό μέσο.

 

Εκκίνηση-Τερματισμός: H Εκκίνηση θα δοθεί μέσα στο νερό ( water start) για όλες τις αποστάσεις. Σε όλες τις αποστάσεις οι αθλητές θα τερματίσουν στην προβλήτα του Ν.Ο.Β έξω από το νερό σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα τερματισμού. Οι αθλητές της μεγάλης απόστασης στην πρώτη στροφή θα εξέλθουν από το νερό και θα διανύσουν μια μικρή απόσταση στην προβλήτα προτού επανέλθουν στο νερό για την ολοκλήρωση της δεύτερης στροφής και τον τερματισμό τους με τον ίδιο τρόπο στην αψίδα τερματισμού.

 

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν διαθέσιμα νερά, ισοτονικό και ενεργειακά gel, για την τροφοδοσία των αθλητών της μεγάλης απόστασης στην έξοδο τους από το νερό αφού ολοκληρώσουν την πρώτη στροφή.

 

Κόστος Συμμετοχής:  Μικρή, μεσαία και μεγάλη απόσταση 20€.

Παιδιά κάτω των 14 ετών δωρεάν.

 

Αιτήσεις Συμμετοχής: Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο www.xterragreece.comκαι στην ιστοσελίδα του Ν.Ο.Β www.nov.gr. Οι αθλητές από την Βόρεια Ελλάδα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και μέσω τουwww.marathonswim.gr (Κος Ζαχαρίας Αλεξάνδράκης τηλ 697611141)

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ 2013

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να έχει αποσταλεί η αίτηση/υπευθυνη δήλωση στο email: info@xterragreece.com ή στο fax: 210- 3249700 κkαι να έχει τακτοποιηθεί η πληρωμή του ποσού στον κάτωθι τραπεζικό Λογαριασμό του Ν.Ο.Β εντός 3 ημερών από την ημερομηνία αποστολής της αίτησης.

Eurobank EFG

Αρ.Λογ:  0026.0444.98.02000.57835

 

Παρακαλούμε όπως αναγράφετε το Ονοματεπώνυμο σας στο έγγραφο κατάθεσης στην τράπεζα ή στο αντίστοιχο πεδίο, εφόσον η πληρωμή σας γίνεται μέσω e-banking.

Για Πληροφορίες/Διευκρινήσεις στο 6934-696191 ή 210 3716376 Κος Κουμάργιαλης Κων/νος

 

Κανονισμοί: Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή ολόσωμη φόρμα (wetsuit). Δεν επιτρέπονται* άλλου είδους πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα όπως αναπνευστήρες, σανίδες, χεράκια, πέδιλα κλπ. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν πριν την εκκίνηση, με αντηλιακό, λάδι, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

* Μόνο για την κατηγορία 60+ θα επιτραπεί η χρήση μάσκας και αναπνευστήρα

Άφιξη Αθλητών: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο του Ν.Ο.Β τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν από την Γραμματεία των αγώνων το chip χρονομέτρησης και το σκουφάκι. Η Γραμματεία θα κλείσει στις 10:45 ακριβώς και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Υπάρχουν διαθέσιμες τουαλέτες και χώροι αποδυτηρίων για τους αθλητές για χρήση πριν και μετά τους αγώνες.

 

Απονομές: Μετά την ολοκλήρωση όλων των αποστάσεων θα ακολουθήσουν οι απονομές όλων των κατηγοριών σε άντρες και γυναίκες.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό t-shirt.

 

Θα ακολουθήσει μπουφές για τους συμμετέχοντες.

 

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, Mediamarkt, Garmin, Holmes Place και GU.

Η Mediamarkt, είναι η Νο1 σε πωλήσεις αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη. Η επιτυχία της βασίζεται στην πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με την καλύτερη εξυπηρέτηση από εξειδικευμένο προσωπικό.

Garmin διαθέτει μια μεγάλη γκάμα καινοτόμων προϊόντων με εφαρμογές στη ναυσιπλοΐα, στην αεροπλοΐα, στο αυτοκίνητο, στις εξωτερικές δραστηριότητες στη φύση και φυσικά στον αθλητισμό.

Αν ασχολείστε με το τρέξιμο, την ποδηλασία, το τρίαθλο, την κολύμβηση ή άλλα σπόρ, η Garmin είναι ο απόλυτος σύμμαχος σας για να μετρήσετε, να καταγράψετε, να παρακολουθήσετε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα της προπόνησης σας με εύκολο και αξιόπιστο τρόπο.

Τα Holmes Place Clubs έχουν ως στόχο, να βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους, παρέχοντας τους την καθοδήγηση, την υποστήριξη και τα κίνητρα που χρειάζονται στον πολύ σημαντικό τομέα του wellbeing. Τα 3 υπερσύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα fitness & wellness Clubs στο Μαρούσι, στο κέντρο της Αθήνας και στη Γλυφάδα αποτελούν τον ιδανικό προορισμό άσκησης, χαλάρωσης και ευεξίας.

 

Η εταιρία GU Energy Labs έχει έδρα το Berkeley της California στις ΗΠΑ. Είναι η εταιρία που ίδρυσε την κατηγορία των Ενεργειακών Gels, παρουσιάζοντας το πρώτο original Energy Gel το 1991. Η σταθερή και συνεχής προσήλωση της στην καινοτομία, έχει καταστήσει την GU Energy Labs πρωτοπόρο στην κατηγορία της. Tα προϊόντα Roctane, Chomps, Εlectrolyte Tablets και Recovery Brew είναι συνώνυμα με τους αθλητές αντοχής παγκοσμίως, παρέχοντας τους ενέργεια που έχει αποδειχθεί επιστημονικά και δοκιμαστεί από κορυφαίους αθλητές στον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της εταιρίας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.GUenergy.com ήwww.GUenergy.gr. Μάθετε τα νέα της GU Energy Greece στη σελίδα της στο Facebook www.facebook.com/GUEnergyGreece ή μέσω Twitter www.twitter.com/GUEnergyGreece. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Ελλάδας & Κύπρου είναι η εταιρία «Third Wind ΕΠΕ», τηλ. 210-6436378.

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message