Συνεργασία της The North Face, με τον Άρη Θεοδωρόπουλο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ THENORTHFACE

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

 

Η ομάδα της TheNorthFace, αυξάνεται και πληθύνεται, καθώς στο δυναμικό της εντάσσεται ένας ακόμα αθλητής, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του ορεινού αθλητισμού. Συγκεκριμένα, η TheNorthFace συνεργάζεται πλέον, με τον επαγγελματία Εκπαιδευτή Ορειβασίας & Αναρρίχησης και Οδηγό Βουνού, Άρη Θεοδωρόπουλο.

 

Ο Άρης Θεοδωρόπουλος έχει συμβάλλει με το έργο του, στην ανάπτυξη και διάδοση της ορειβασίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανάδειξη της Καλύμνου, ως δημοφιλούς αναρριχητικού προορισμού παγκοσμίως. Άλλωστε, στην Κάλυμνο, διοργανώνεται κάθε χρόνο το TheNorthFaceKalymnosClimbingFestival, με την συμμετοχή αθλητών αναρρίχησης από όλο τον κόσμο. Το πάθος του Άρη για εξερεύνηση, καθώς και η εμπειρία και οι γνώσεις του σε θέματα που αφορούν το βουνό, οδήγησαν την κορυφαία στο είδος της, εταιρεία ένδυσης και εξοπλισμού στην ύπαιθρο, The North Face, να συνάψει συνεργασία μαζί του.

 

Από το 1989, διευθύνει τις Σχολές Ορειβασίας & Αναρρίχησης του ΕΟΣ Αχαρνών, με πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης που έχουν δημιουργήσει παράδοση και έχουν αναδείξει πολλούς από τους σημαντικότερους ορειβάτες και αναρριχητές στη χώρα μας. Παράλληλα, έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, ενώ έχει διευθύνει τις Σχολές Αναρρίχησης και Διάσωσης του Ελληνικού Στρατού των Ειδικών Δυνάμεων.

 

Ο BrandManagerτηςTheNorthFace, κ. Μανώλης Μαυροειδής, δήλωσε σχετικά με τη νέα αυτή συνεργασία: «Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για έναν επαγγελματία ορειβάτη και αναρριχητή είναι πολλές. Για το λόγο αυτό, έχουμε αποφασίσει να στεκόμαστε πάντα δίπλα σε ανθρώπους όπως είναι ο Άρης, προκειμένου να τους παρέχουμε την ασφάλεια και τη σιγουριά που χρειάζονται στις αποστολές τους. Η TheNorthFace συνεχίζει να επενδύει πάντα στοχευμένα σε ΒrandAmbassadors που έχουν την εμπειρία και τη γνώση στο χώρο τους, αλλά πάνω απ’ όλα, ασπάζονται την παγκόσμια φιλοσοφία της εταιρείας μας.»

 

 

Σχετικά με την TheNorthFace

Η The North Face, ιδρύθηκε το 1968. Με έδρα το San Leandro, California, η εταιρεία προσφέρει τα πιο εξελιγμένα προϊόντα στην αγορά για να ολοκληρώσει αναρριχητές, ορειβάτες, snowsport αθλητές, αθλητές αντοχής, και εξερευνητές καθώς και οποιονδήποτε διαθέτει πάθος για πρωτοποριακό στυλ και δεν σταμάτα να εξερευνά. Τα προϊόντα της εταιρείας πωλούνται για εξειδικευμένες κατηγορίες όπως ορειβασία, σακίδια πλάτης, είδη σκι & premium αθλητικά είδη.

Official Youtube Link: http://www.youtube.com/user/Explorerssociety

 

Σχετικά με τον Άρη Θεοδωρόπουλο

Ο Άρης Θεοδωρόπουλος είναι, ίσως, ο πρώτος επαγγελματίας Εκπαιδευτής Ορειβασίας & Αναρρίχησης και Οδηγός Βουνού στην Ελλάδα. Το έργο του για την ανάπτυξη και διάδοση της ορειβασίας είναι τεράστιο και η δράση του στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκτεταμένη. Στην Ελλάδα έχει ανοίξει εκατοντάδες νέες διαδρομές μοντέρνας αναρρίχησης, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει κλασσικές και έχουν σηματοδοτήσει τη μετέπειτα πορεία του αθλήματος. Στο εξωτερικό έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στις Άλπεις, όπου έχει σκαρφαλώσει διαδρομές εξαιρετικού κύρους από 18 ετών, καθώς και στους Δολομίτες της Β. Ιταλίας, στις Προάλπεις της Ν. Γαλλίας (Verdon), τη Σκωτία, την Ταϋλάνδη και την Ιορδανία. Ακόμα, ασχολείται με το ορειβατικό σκι, έχοντας πραγματοποιήσει αξιόλογες διασχίσεις και καταβάσεις τόσο στα Ελληνικά βουνά, όσο και στις Άλπεις.

Ο Άρης έκανε τα πρώτα του βήματα στο βουνό σε ηλικία 16 ετών, στη Βαράσοβα (1980). Από τότε, η ορειβασία αποτελεί γι’ αυτόν στάση ζωής. Από το 1989, διευθύνει τις Σχολές Ορειβασίας & Αναρρίχησης του ΕΟΣ Αχαρνών, με πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης που έχουν δημιουργήσει παράδοση και έχουν αναδείξει πολλούς από τους σημαντικότερους ορειβάτες και αναρριχητές στη χώρα μας. Έχει επίσης διατελέσει τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, ενώ έχει διευθύνει τις Σχολές Αναρρίχησης και Διάσωσης του Ελληνικού Στρατού των Ειδικών Δυνάμεων και έχει διδάξει σε σεμινάρια αναρρίχησης για τους καθηγητές φυσικής αγωγής των ΤΕΦΑΑ και της Γ.Γ. Νέας Γενιάς. Από το 1999, ο Άρης αφιερώνει μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη και συντήρηση της αθλητικής αναρρίχησης στην Κάλυμνο, το νησί-πρότυπο της παγκόσμιας αναρρίχησης. Τέλος, διατηρεί τη στήλη «Ηχώ των Βουνών» στο περιοδικό «Κορφές» από το 1989, ενώ το σημαντικό συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τα τεχνικά εγχειρίδια «Αναρρίχηση» (εκδ. Ανάβαση 2001) και «Ορειβασία» (εκδ. ΕΟΣ Αχαρνών 2007) τα οποία διδάσκονται στη Γυμναστική Ακαδημία. Επίσης έχει γράψει τον αναρριχητικό οδηγό «Βαράσοβα» (1996), και πέντε αναρριχητικούς οδηγούς της Καλύμνου (2000, 2003, 2006, 2008, 2010), ο τελευταίος εκ των οποίων διανέμεται παγκοσμίως και βρίσκεται στην τρίτη του ανατύπωση.

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message