Παρουσίαση της ποδηλασίας στα σχολεία.

Η Ε.Ο.Π. σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα με την υπεύθυνη αγωγής υγείας κα Χριστίνα Παπανούση, πραγματοποίησαν την παρουσίαση του αθλήματος της ποδηλασίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου και στο 2ο Γενικό Λύκειο ΄Ανω Λιοσίων.

  

Την παρουσίαση έκαναν οι αποσπασμένοι στην Ε.Ο.Π. καθηγητές φυσικής αγωγής και πρώην πρωταθλητές ποδηλασίας, Μαργαρίτα Λυμπεράκου και Φώτης Ζέγκλης, με την πολύτιμη παρουσία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή 2012, στο αγώνισμα του ΜΤΒ Marathon, Περικλή Ηλία, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για το άθλημα, καθώς και για την προσωπική του εμπειρία από τις τόσες διακρίσεις του, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος .

Η παρουσίαση, εκτός των άλλων, αφορούσε τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για το άθλημα, καθώς και για τα οφέλη που απορρέουν από τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου άθλησης, αλλά και ως μέσου μετακίνησης.

Τόσο οι  μαθητές, όσο και των εκπαιδευτικοί  που παρακολούθησαν την παρουσίαση, που εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέματα σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου, ενθουσιάστηκαν από την εισήγηση των παραπάνω καθηγητών φυσικής αγωγής, αλλά και από την συμμετοχή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Περικλή Ηλία .

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message