Όλα για τo μαραθώνιο : Παρουσίαση του Sub 2 project (Τετάρτη 8 Νοεμβρίου- 19:00 στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ Νιάρχος)
Αντίστροφη Μέτρηση για τον πρώτο Μαραθώνιο κάτω από 2 ώρες
Δεν είνα πλέον ζήτημα Εάν μπορεί να γίνει κάτω από δύο ώρες αλλά Πότε.
Εκδήλωση για το Μαραθώνιο
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 – 19.00-21.00
Αίθουσα Διεξαγωγής: Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος -Πύργος των Βιβλίων στην Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας
Ομιλία με θέμα “Sub 2 Project, Μαραθώνιος κάτω από δύο ώρες”, Χρήσιμα μαθήματα για την αποκατάσταση της Ελληνικής και παγκόσμιας αθλητικής κληρονομιάς.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος.Με την υποστήριξη: Α΄Ορθοπαιδική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Mε αφορμή τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας o καθηγητής Αθλητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Brighton και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του project sub2hrs, Γιάννης Πιτσιλαδής, αναλύει τα ολυμπιακά ιδεώδη, τις απεριόριστες ανθρώπινες δυνατότητες και πώς μπορεί κανείς να έχει μεγάλες αθλητικές επιδόσεις διατηρώντας ταυτόχρονα την υγεία του.
Project sub2hrs
To project sub2hrs (www.sub2hrs.com) είναι μία διεθνής διεπιστημονική πρωτοβουλία, που αποτελείται από επιστήμονες διαφόρων επιστημονικών πεδίων, αθλητές υψηλού επιπέδου και στρατηγικούς συνεργάτες από το χώρο του αθλητισμού
Στόχος είναι να προωθηθεί ο καθαρός αθλητισμός υψηλού επιπέδου, απαλλαγμένος από τη χρήση απαγορευμένων και επικίνδυνων ουσιών και μεθόδων. Παρότι το εύρος της διείσδυσης του doping στον Αθλητισμό είναι δύσκολο να προσδιοριστεί νέες μορφές doping στην ποδηλασία και το τρέξιμο μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι νέες προσεγγίσεις πρέπει να ακολουθηθούν στη μάχη εναντίον του doping, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.
Αντίστροφη Μέτρηση για τον πρώτο Μαραθώνιο κάτω από 2 ώρες
Δεν είναi πλέον ζήτημα Εάν μπορεί να γίνει κάτω από δύο ώρες αλλά Πότε.
Έξυπνη Προπόνηση
Πιο λεπτομερής μελέτη θα χρειαστεί γα τη σχέση μεταξύ μέγιστης αερόβιας ικανότητας και δρομικής οικονομίας και την επιρροή του ανθρώπινου μεγέθους, ανθρωπομετρίας και τεχνικής τρεξίματος. Αυτά λαμβάνοντας υπόψιν τη σωστή διατροφική υποστήριξη, την δρομική οικονομία και την μεγιστοποίηση της θερμοχωρητικότητας του οργανισμού. Η «έξυπνη προσέγγιση στην προπονητική» λαμβάνει υπόψιν τις νέες εξελίξεις στη γενετική και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον αθλητισμό.