Hot Yoga : πλεονεκτήματα για τα αθλήματα

Πλεονεκτήματα για συγκεκριμένα αθλήματα

Αθλητές εξασκούν την yoga εδώ και πολλές δεκαετίες. Τα πλεονεκτήματα της hot yoga έγιναν γνωστά, όταν η ομάδα Miami Dolphins ξεκίνησε την hot yoga ως βασικό μέρος τής προπόνησης της. Από τότε πολλοί αθλητές έχουν ως αναπόσπαστο μέρος τής προπόνησής τους την hot yoga.

 

Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποια παραδείγματα του πώς η hot yoga έχει βοηθήσει αθλητές στο άθλημα της επιλογής τους.

 

Τρέξιμο/Τρίαθλο

Το τρέξιμο και το ποδήλατο βαραίνουν τους γοφούς, κάτι το οποίο με τον καιρό μπορεί να οδηγήσει στο σφίξιμο των μυών και τον περιορισμό των κινήσεων. Οι αθλητές αντοχής την έχουν συμπεριλάβει στο μηνιαίο πρόγραμμα εξάσκησης σαν μέρος τής βασικής τους προπόνησης και αναφέρουν αυξημένη πρόοδο στο δρασκελισμό τους, βελτιωμένη πνευματική συγκέντρωση για αντοχή και μειωμένους πόνους μετά από έντονο τρέξιμο.

 

Πυγμαχία

Μια Καναδή, κάτοχος χρυσού μεταλλίου, παρακολουθεί συχνά hot yoga, ενώ ταυτόχρονα την προτείνει στις ομάδες και τα άτομα που καλείται να προπονήσει. Με συχνή εξάσκηση η αυξημένη αναπνευστική δραστηριότητα που απαιτεί η πυγμαχία βελτιώνεται σημαντικά αυξάνοντας ταυτόχρονα την αντοχή αλλά και την δύναμη.

 

Ποδηλασία

Πολλοί ποδηλάτες έρχονται στην αίθουσα με χρόνιους πόνους στα γόνατα. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, οι γοφοί, οι γάμπες και οι τένοντες ανοίγουν οι πόνοι στα γόνατα ελαχιστοποιούνται και μπορεί τελικά να εξαφανιστούν εντελώς. Οι ποδηλάτες αναφέρουν επίσης βελτίωση στους πόνους τής μέσης και των ώμων.

 

Γραφειο – κράτες (??)

Ποιός είπε ότι το κάθεσαι σε ένα γραφείο για περίπου 12 ώρες δεν είναι απαιτητικό σπορ; Έχουμε αναρίθμητα άτομα που υπερτερούν σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά υποφέρουν ταυτόχρονα σωματικά από πονοκεφάλους, πόνους τής μέσης, δυσπεψία, κατάθλιψη και άλλα. Το τέντωμα της σπονδυλικής στήλης σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να βοηθήσει ακόμα και τους πιο φανατικούς τού αθλήματος.

 

Κωπηλασία

Από τότε που οι κωπηλάτες επιπέδου Ολυμπιακών αγώνων ξεκίνησαν την hot yoga, οι συνάδελφοί τους αλλά και ερασιτέχνες κωπηλάτες άρχισαν να παρατηρούν την σχέση μεταξύ κωπηλασίας υψηλής απόδοσης και hot yoga. Οι αθλητές αναφέρουν μεγαλύτερη κινητικότητα, αντοχή και μεγαλύτερη συνολικά δύναμη. Βελτιωμένη απόδοση σε αγωνιστικές συνθήκες μπορεί επίσης να προκύψει από την συγκέντρωση που απαιτούν τα 60 με 90 λεπτά τής hot yoga.

 

Αν πιστεύεις ότι το ζέσταμα είναι αρκετό… ξανασκέψου το!!!

Αν έχετε ακούσει ότι η hot yoga είναι η yoga των αθλητών, τότε σωστά έχετε ακούσει. Ως αθλητής μπορεί να υπομένετε κάποιο τραυματισμό ή ακόμα χειρότερα να περιμένετε κάποιο τραυματισμό να συμβεί. Επειδή απλά είστε σκληρός παίκτης, τρέχετε, κάνετε αναρρίχηση, καγιάκ, ποδήλατο, βάρη και ασχολείστε έντονα με ό,τι κι αν κάνετε διαρκώς.

 

Τώρα είναι η στιγμή να στρετσάρετε και να χαλαρώσετε τους μυς σας,

Η hot yoga δεν θα αντικαταστήσει το αγαπημένο σας άθλημα, είναι απλά σχεδιασμένη να σας υποστηρίξει, ώστε να αναπτύξετε κι άλλο την δύναμή σας.

 

Διάσημες αθλητικές ομάδες (ποδοσφαιρικές) έχουν προσθέσει την hot yoga στο προπονητικό τους πρόγραμμα, ώστε να αποφύγουν μυϊκούς τραυματισμούς.

 

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΙΕΙ;

Αν είστε προπονητής ή μέλος κάποιας ομάδας ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κολύμβησης ή οποιούδήποτε άλλου αθλήματος και θέλετε να αποκτήσετε τα πλεονεκτήματα της hot yoga μπορείτε να επικοινωνήσετε, για να κανονίσουμε ένα μάθημα γνωριμίας, ώστε να γνωριστεί η ομάδα σας με τον πιο «καυτό» τρόπο, για να μείνετε σε φόρμα, δυνατοί και νικητές.

 

Πόνος Μέσης/Γονάτων

Η ζέστη στην HOT YOGA χαλαρώνει τους συνδέσμους, όπως θα έκανε μια ολόσωμη θερμοφόρα, αν φυσικά κάτι τέτοιο υπήρχε. Η hot yoga επίσης επικεντρώνεται στο άνοιγμα των γοφών από όπου και προέρχονται συνήθως οι πόνοι στα γόνατα και στην μέση.

Πηγή :http://www.hot-yoga.gr

yoga-in-sabina-italy

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message